Gaziosmanpaşa Yangın Tüpü Dolumu
Gaziosmanpaşa Yangın Tüpü Dolumu olarak sizlerin her türlü yangın tüpü satış, dolum işlemleriniz için bizlere ulaşabilirsiniz. Bir yangın meydana geldiği zaman en kısa zamanda ve etkili bir şekilde kontrol altına almak için ve yangını söndürmek için yangınının çıkış çeşitlerine göre yangın söndürme cihazları kullanılmalıdır. Bundan dolayı yangın türü ve yangın söndürme tüp çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir.
Yangın Türleri ve Yangın Tüpü Çeşitleri
A Tipi (Yanıcı Katı Maddeler) Yangınları
En fazla rastlanan yangın türlerinden birisidir. Temel söndürme prensibi ise soğutmadır. Bu soğutma çeşidinde kuru kimyevi tozlu yangın tüpleri ve su ile birlikte söndürülür.
B Tipi (Yanıcı Sıvı Maddeler ) Yangınları
Bu tip yangınlarda Boğma olarak adlandırılan temel söndürme prensibi uygulanır. Kuru kimyevi tozlu yangın tüpleri, CO2(Karbondioksit) ve Köpüklü yangın söndürme kullanılır.
C Tipi (Yanıcı Gaz Maddeler) Yangınları
Gaz kaynağının kesilmesi ve boğma şeklinde söndürme prensipleri kullanılır. Ayrıca kuru kimyevi tozlu olarak bilinen yangın tüpü (KKT) ile birlikte söndürülür.
D Tipi (Yanıcı Metal Maddeler) Yangınları
Temel söndürme prensiplerinden birisi olan ısıyı emdirme yöntemi kullanılır. Toprak, kuru kum, döküm talaşları D Tipi şeklinde tozlu Yangın söndürücü ile söndürülür. Su, KKT, CO2 kullanılmamaktadır.
Yangın tüpü dolum işlemleri ve Satışları Hakkında
Yangın söndürme tüpleri son kullanma tarihleri geldiğinde veya kullanılarak bittiği zaman boşaltılır ve tekrar dolum işlemi yapılır. Yangın tüplerinin son kullanma tarihleri 4 yıl olarak belirlenmiştir.
Tekrar boşaltılacak yangın tüpleri hidrostatik testlerden mutlaka geçmelidir. En önemli dikkat edilmesi gereken nokta yangın tüplerinin kullanılmamış veya dört yılı dolmamış olsa bile her 6 ayda bir kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
Bu kontrollerde basınç göstergesinde düşme meydana gelmişse mutlaka yangın tüpünün olum işlemi yapılmalıdır. Genellikle kuru kimyevi tozlu olarak yangın söndürme tüplerinde kullanılan Mono Amonyum Fosfat tozunun etkisi 4 yıldır. Yangın tüpleri üzerinde bulunan basınç göstergeleri tüp içinde bulunan azot gazının basıncı hakkında bize bilgi verir.
Firmamız olarak yangın tüpü dolum işlemlerinde ve bakım işlemlerinde standartlara uygun olarak malzeme kullanıyoruz. Dolum sırasında ilk olarak yaptığımız işlem azot gazının boşatılması işlemidir.
Azot gazı boşalan cihazın vanaları söküldükten sonra yangın söndürme cihazının içinde kalan kimyevi maddeler vakum makineleri yardımıyla boşaltılır. Genellikle gövde üzerinde bulunan tarihe bakılır ve süresi dolan gövdeye hidrostatik test uygulanır.
Gövde de Herhangi darbe ve korozyon görülmüyorsa dolum işleri başlatılır. Yangın söndürme tüplerinde dolum işlemleri mutlaka uzman kişi ve kurumlar tarafından yapılmalıdır. Eğer dolum işlemleri doğru ve kaliteli olarak yapılmamış ise yangın tüpleri meydana gelen yangınlara savunmasız kalabilirsiniz. Ayrıca can ve mal güvenliğiniz tehlikeye girebilir.
Firmamız Gaziosmanpaşa Yangın Tüpü Dolumu olarak profesyonel ekibimiz ve senelerin verdiği deneyim ile müşterilerimizin bütün yangın tüpü ile ilgili ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. Yangın tüpü dolumu, yangın tüpü satışları ve yangın tüpü yenileme ile ilgili hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Yangın tüpü dolum ve fiyatları konusunda bizlerle iletişime geçebilir ve gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yangın Söndürme Tüpleri Hangi Parçalardan Oluşur?
Yangın tüpleri farklı boyut ve büyüklüklere sahiptir. Fakat bazı parçaları her yangın tüpünde ortaktır. Bunlar silindir, hortum, başlık, sifon borusu, yangın söndürme maddesi ve manometredir.
Genellikle yangın tüpü silindiri içinde söndürme maddesi bulunmaktadır ve bu maddeler azot gazı gibi itici olan gaz ile birlikte basınç uygulanır. Tetik sayesinde ise silindir içinde bulunan basıncı tutarak kapalı olarak tutulmaktadır. Tetik basıldığı anda daldırma borusundan hortuma bir yol açılmaktadır.
Yangın söndürücünün kafasından basınç yardımı ile hortumun içine itilir. Hortumdan da ateşe püskürtme işlemi yapılır.