Kağıthane Yangın Tüpü Dolumu

Kağıthane Yangın Tüpü Dolumu

Kağıthane yangın tüpü dolumu için öncelikle tüpün içinde önceden kalmış basınçlı gaz boşaltılır. Tüpün içerisindeki basınç tamamen gidince geriye toz kalır ve işlemin devamında toz boşaltılarak tüpün dolumu için hazırlık yapılır. Yangın önleme araçlarından en önemlilerinden biri olan yangın söndürme tüpleri hayati değer taşımaktadır.

Bulunduğunuz ortam işyeri, okul, hastane, kütüphane ya da farklı bir yer olabilir ancak mutlaka yangın söndürme tüpü bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle kalabalık ve iş ortamlarında yanıcı maddelerin üretildiği fabrikalarda yangın tüpü ilk önlem olarak bulundurulması zorunlu araçlardır.

kağıthane yangın tüpü dolumu

Elbette çok büyük iş yerlerinde ve alışveriş merkezi hastane gibi yerlerde sadece yangın tüpü yeterli olmayacaktır. Ancak ilk önlem olarak yangın tüpünün bulunması mal ve can kaybını en aza indirmek adına önemli bir yere sahiptir. Yangın tüpünün bulunması kadar dolu olup olmaması da tabi ki hayati değer taşır.

Kağıthane yangın tüpü dolumu ile yangın tüplerinizin doluluğunu kontrol ettirebilir ve dolum işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Kağıthane Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Yapılır?

Yangın tüpünün dolum ve boşaltım işlemlerini mutlaka bu konuda eğitimli ve tecrübeli kişilerin gerçekleştirmesi gerekir. Kağıthane yangın tüpü dolumu işlemleri işinde eğitimli ve bu konuda profesyonel kişiler tarafından gerekli araç ve gereçlerle gerçekleştirilmektedir. Yangın tüpünün dolumu sırasında bazı işlem öncelikleri bulunmaktadır. Sırasıyla dikkatli bir şekilde yapılan aşamalarla kaliteli bir dolum gerçekleştirmek gerekir.

Öncelikle yangın tüpünün doluluğu uzman tarafından kontrol edilir. Yangın tüpü içerisinde ki önceden kalmış ve artık son kullanma tarihi geçmiş basınçlı gaz boşaltılır. Tüpün içerisinde ki gaz boşaltıldıktan sonra geriye beyaz toz birikintisi kalır. Toz birikintisi de tüpten çıkarıldıktan sonra boşaltma valfi silindirden çıkarılır.

Bu işlemde önce sifon borusu vana gövdesinden çıkarılır ve yayın çıkarılması şeklinde sırasıyla gerçekleştirilir. Uzman valfi temizler, valf contasını değiştirir ve hasar kalıntısı olup olmadığını anlamak için ünitenin içini ve dışını inceler. Temizlenen valf düzgün bir şekilde oturması ve sonrasında basınç kaybının önlenmesi için yeni valf gövdesiyle tekrar takılır. Yangın tüpünün boyutuna uygun miktarda ve yeniden dolum talimatlarına uygun bir şekilde söndürme maddesi tüpün içine tekrar doldurulur.

Bu işlemden sonra basınçlanmasını sağlayacak gaz ile doldurulur. Gaz dolum işleminin hemen ardından tüpün içindeki gaz talimatlara göre basınçlandırılır. Uzman sızıntı testi yaparak tüpün güvenilirliğini kontrol eder. Tüpün tartım işlemi gerçekleşir ve uygunluğu kontrol edilir.

Tahliye hortumu tüpe takılır ve yeni bir emniyet mührü takılır. Son olarak yangın tüpüne yeni etiket yapıştırılır ve işlem sonlandırılır. Yangın tüpü yenileme, yangın tüpü değişimi ve yangın tüpü doldurma gibi işlemler için Kağıthane yangın tüpü dolumu merkezine gelerek istediğiniz hizmeti alabilirisiniz.

Yangın Tüpü ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yangın tüpleriyle ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar vardır örneğin yangın tüpünün dolum süresi, yangın tüpü fiyatı, kullanım süresi gibi. Köpüklü yangın söndürme tüplerinde bakım ve dolum işlemleri 2 yılda bir yapılırken Halokarbon yangın tüplerinde bu işlemlerin yılda iki kez yaptırılması gerekmektedir. Yangın tüplerinin üretiminde itibaren 2 yıl kullanım süresi vardır.

Bu süre sonunda mutlaka yeniden dolum yapılmalıdır çünkü içerisindeki maddelerin etkisi kalmayacağı için herhangi bir yangın durumunda etkisiz kalabilir. Bu gibi kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek durumları engellemek adına kullanım süresine dikkat edilmelidir.

Yangın tüpleriyle ilgili bilinmesi gereken en önemli konulardan biri de asla güneş ışığına direk maruz kalmaması gerektiğidir. İçerisinde basınçlı gaz olduğu için patlama ve yaralama riski yüksektir. Yangın tüpü fiyatları ve yangın tüpü dolumu için Buson Yangın firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.



Ara